Tyvek lijkt veel op papier, maar het is een heel dicht geweven kunststof dat veel betere eigenschappen heeft dan normaal papier. Het is bijvoorbeeld waterbestendig en niet door te scheuren en licht en prettig te dragen.
                          
De Tyvek polsbandjes worden door middel van een geperforeerde plakstrip rond de pols geplakt. Hierdoor past het polsbandje zowel volwassenen als kinderen. Het is niet mogelijk de plakstrip te openen en weer te sluiten, zonder het polsbandje te beschadigen. De Tyvek polsbandjes zijn dus niet overdraagbaar.

Tyvek is een neutraal product zonder allergische reacties.

De lage prijs bij deze polsbandjes valt op! De Tyvek polsbandjes zijn vooral geschikt voor gebruik gedurende één dag of avond.

De Tyvek polsbandjes zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren, en zijn tevens leverbaar met bijvoorbeeld prints in een afwijkende kleur of sterren of de Amerikaanse vlag.

                                              

De Tyvek polsbandjes zijn genummerd. U kunt dus heel simpel nagaan hoeveel polsbandjes u nog tot uw beschikking heeft of hoeveel er al van zijn verkocht. Het nummer kan ook dienen als extra controlemiddel.

EIGENSCHAPPEN:
- niet overdraagbaar
- watervast
- zeer sterk en niet door te scheuren
- voorzien van unieke nummering
- lage prijs
- lijkt op papier
- sluiting met plakstrip