De X-marker is de enige legale zelfverdedigingsspray in Nederland! (Qua uiterlijk zou hij verward kunnen worden door het wettelijk verboden traangas of pepperspray, maar de X-Marker is niet verboden door de Nederlandse wetgeving). Dit houdt in dat hij alleen in noodsituaties gebruikt mag worden. Dit betekent grofweg wanneer lijf, eerbaarheid of goederen in gevaar zijn of zullen gaan komen. Een kanttekening is dat dit alleen mag als er echt geen andere optie is om deze "aanval" af te wenden. Dus, als men weg kan komen moet men het ook doen. Als men zeker weet dat het bovenstaande van toepassing is mag de X-Marker gebruikt gaan worden.

De spray (een blauwe vloeistof) zal na gebruik en aanraking met het lichaam, (het gezicht), zich vrijwel direct omvormen tot een blauwe (schuim)laag. Dit is het beste te vergelijken met het opschuimen van scheerschuim. Doordat de dader het zicht wordt ontnomen zal hij zijn aanval staken om het schuim uit zijn ogen proberen te verwijderen. Vanaf dit moment zal het slachtoffer de tijd krijgen om te ontkomen aan de aanvaller en zichzelf in veiligheid te brengen.

 

Om de dader te pakken te krijgen zal men aangifte moeten doen en moet er een persoonsomschrijving gegeven worden. Omdat de aanval een grote mate van stress en angst met zich meebrengt en vaak volkomen onverwachts plaatsvind is het voor de meeste slachtoffers vaak onmogelijk om een correcte en complete persoonsbeschrijving te doen. Dit met gevolg dat een dader vaak niet kan of mag worden vervolgd. De X-Marker heeft dit ondervangen door een kleurstof toe te voegen, (welke ongevaarlijk is voor de gezondheid), die diep in de huid dringt en de dader tot ongeveer 3 dagen voorziet van een blauw gezicht. Zelfs na een flinke wasbeurt zal de kleurstof zichtbaar zijn.

Ons assortiment:

   

      
 

- X-Marker, de verdedigingsspray € 18,95
- X-Marker incl. broekclip € 22,95
- Losse broekclip € 4,50
- Nylon draaghoesje € 15,95
- Broekbandhouder € 29,95
- Luxe verpakking incl. X-Marker en broekclip € 28,50
- 5 x X-Marker + 2 x broekclip + 1 x draaghoesje van 119,70 voor € 95,00
- Anti overvalpakket € 95,00

Prijzen zijn incl. 21% BTW en geldig zolang de voorraad strekt.